Dispariție misterioasă a unui grup de hackeri ruși

177
Dispariție misterioasă a unui grup de hackeri ruși - grupuldehackeri-1626286353.jpg

Articole de la același autor

REvil, grupul de hackeri ruși care a atacat mai multe companii americane, la începutul lunii iulie, a dispărut în mod misterios de pe internet, conform experților în securitate cibernetică implicați în urmărirea acestui grup, relatează CNN. Paginile web și infrastructura de internet care aparțineau grupului de infractori cibernetici, despre care se crede că acționează de undeva din Rusia sau din Europa de Est, au fost dezactivate marți. Observatorii nu au mai putut să acceseze niciuna dintre paginile grupului.

Alții spun, de asemenea, că nu au reușit să se conecteze la site-urile pe care REvil le folosește pentru a comunica cu victimele sale și pentru a colecta răscumpările. „Toate site-urile REvil sunt căzute, inclusiv cele pentru plăți și pentru scurgeri de informații pe internet”, a scris, pe Twitter, Lawrence Abrams, fondatorul blogului de securitate cibernetică BleepingComputer. Motivul dispariției grupului de hackeri de pe internet nu este încă foarte clar, însă vine în urma unor atacuri la nivel înalt asupra unor companii din jurul lumii și după ce președintele Joe Biden l-a avertizat pe Vladimir Putin că vor exista consecințe, dacă Moscova nu va lua măsuri pentru a opri hackerii, indiferent dacă ei sunt asociați Kremlinului sau nu.

Atacurile de tip ransomware blochează o întreagă rețea de calculator, fură și criptează informațiile și datele, iar apoi hackerii cer de la proprietari sume de bani pentru a returna accesul la datele lor. REvil a obținut 11 milioane de dolari de la victimele sale, conform observatorului Ransomwhere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.641 secunde