Concurs Dosarul angajaților de la Primăria Constanța acuzați de corupție s-a întors la instanță

459

Articole de la același autor

Pe rolul Tribunalului Constanța se află din nou dosarul celor nouă angajați ai Primăriei Constanța, care au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru infracțiuni de corupție.
Procesul a fost suspendat, după ce, la solicitarea apărării, dosarul a fost trimis la Curtea Constituțională pentru a se pronunța asupra excepției prin care se invoca faptul că întreg actul prin care s-a dispus transformarea PNA în DNA este neconstituțional.

Curtea Constituțională a respins excepția și a decis ca cercetarea judecătorească să fie reluată de tribunal.
Vineri, instanța a fost nevoită să amâne demararea cercetării judecătorești ca urmare a unei cereri de amânare depuse la dosar de unul dintre avocați. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru 6 iunie.
Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mâță și Liliana Cazacu sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită pentru că, în cursul lunii mai 2006, ar fi pretins suma de 60 milioane lei de la administratorul unei firme pentru a trece cu vederea anumite nereguli comise de el.
Alături de ei, este judecat și Petrică Munteanu, care, în calitate de director al Serviciului Direcției Publice din cadrul Primăriei Constanța, a dispus, în perioada 15 - 16 mai 2002, amplasarea unor stâlpi metalici, fără a exista o dispoziție în acest sens, pentru a îngrădi activitatea societății BCD Internațional SRL, respectiv a împiedica accesul la depozitul de materiale de construcții al firmei.
Munteanu ar fi întocmit mai multe adrese în baza cărora rezulta că Primăria Constanța ar fi respins cererile de autorizare a funcționării societății BCD Internațional SRL.
Petrică Munteanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată și fals material. De asemenea, au mai fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu inspectorii Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doinea Gheondea, Florea Radu și Cătălin Sebastian Lazăr.
Cei cinci ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu întocmind o adresă care nu corespundea realității în legătură cu societatea mai sus menționată. Administratorul societății BCD Internațional SRL s-a constituit parte civilă în proces cu suma de două milioane de euro, reprezentând prejudiciul cauzat prin îngrădirea activității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4031 secunde