Finlanda are un nou guvern. Parlamentul de la Helsinki a învestit noul Executiv de dreapta condus de Petteri Orpo

158
Finlanda are un nou guvern. Parlamentul de la Helsinki a învestit noul Executiv de dreapta condus de Petteri Orpo - h7gm2tm34rl7hph26eyxmb46xq-1687264662.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul nou ales al Finlandei l-a învestit marţi ca premier pe Petteri Orpo, care vine în fruntea unui guvern de coaliţie de dreapta punând capăt guvernării social-democratei Sanna Marin, relatează Reuters.


Petteri Orpo va conduce o coaliţie formată din Partidul Coaliţiei Naţionale (NCP), partidul naţionalist Finns, Partidul Popular Suedez - partid al minorităţii suedeze, şi Partidul Creştin-Democrat, care au obţinut împreună majoritatea mandatelor parlamentare la alegerile din 2 aprilie. 


Noul ministru de finanţe va fi Riikka Purra, şefa partidului eurosceptic Finns, în timp ce viceliderul NCP, Elina Valtonen, va deveni ministru de externe.


"Vă mulţumesc călduros pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Orpo în faţa parlamentului, la scurt timp după vot. 


Orpo şi-a făcut campania electorală pe baza promisiunii de a reduce deficitul bugetar al guvernului prin reducerea cheltuielilor, reducând în acelaşi timp taxele şi încercând să stimuleze crearea de locuri de muncă în sectorul privat.


De asemenea, noua coaliţie mută politica de imigraţie spre dreapta, urmărind să reducă cotele de refugiaţi, să ridice ştacheta pentru vizele de muncă şi să îngreuneze obţinerea cetăţeniei de către străini, priorităţi cheie pentru partidul Finns. 


Finlanda s-a alăturat oficial NATO în aprilie, după ce a solicitat să devină membră a alianţei ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Finlanda are o frontieră comună de 1.340 km cu Rusia, cea mai lungă dintre toate ţările membre ale UE.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0863 secunde