FMI / Christine Lagarde anunță noua monedă care va domina lumea

583
FMI / Christine Lagarde anunță noua monedă care va domina lumea - yuan-1332079864.jpg
Adresându-se oficialilor, bancherilor și oamenilor de afaceri prezenți la China Development Forum, comentariile lui Lagarde privind evoluția yuanului într-o monedă de rezervă reprezintă cea mai explicită declarație de susținere acordată de un oficial FMI ambițiilor Chinei privind dezvoltarea monedei naționale.
China operează un sistem închis de schimb valutar, cursul yuanului fiind strâns controlat, însă guvernul de la Beijing vrea să crească gradul de utilizare a yuanului pentru încheierea tranzacțiilor comerciale internaționale și a implementat mai multe reforme pentru a facilita tranziția.

"Este nevoie de un plan pentru consolidarea și flexibilizarea sistemului de schimb valutar, pentru un management monetar și al lichidității mai eficace, cu supraveghere și reglementare de mai bună calitate, o piață financiară mai bine dezvoltată, dobânzi flexibile pentru depozite și credite și, în final, deschiderea contului de capital. Dacă toate acestea se vor materializa, nu există niciun motiv pentru care renminbi (yuanul - n.r.) să nu ajungă la statutul de monedă de rezervă, ocupând o poziție adecvată statutului economic al Chinei", a declarat Lagarde.

Lagarde a enumerat trei priorități pe care le recomandă Chinei: susținerea creșterii economice, transferul motoarelor de creștere economică de la investiții și exporturi spre consumul intern, precum și răspândirea mai largă a averii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.497 secunde