Forţele SUA au lansat o unitate spaţială în Coreea de Sud în contextul ameninţărilor din partea Coreii de Nord

75
Forţele SUA au lansat o unitate spaţială în Coreea de Sud în contextul ameninţărilor din partea Coreii de Nord - forteamericane-1671024810.jpg

Articole de la același autor

Forţele americane din Coreea de Sud au lansat miercuri o nouă unitate spaţială, în contextul în care aliaţii îşi intensifică eforturile pentru a contracara mai bine ameninţările cu rachete şi nucleare tot mai mari ale Coreii de Nord, potrivit Reuters.

Forţele spaţiale americane din Coreea de Sud sunt a doua componentă spaţială din străinătate a Forţei Spaţiale a SUA şi au ca misiune să monitorizeze, să detecteze şi să urmărească potenţialele rachete, precum şi să impulsioneze capacităţile spaţiale generale ale armatei.


Comandantul forţelor americane din Coreea de Sud, generalul Paul LaCamera, a găzduit o ceremonie la baza aeriană Osan din oraşul Pyeongtaek pentru a marca crearea unităţii, care va fi condusă de locotenent colonelul Joshua McCullion.

Lansarea survine în contextul în care Seulul şi Washingtonul încearcă să îşi intensifice cooperarea în domeniul securităţii pentru a descuraja Coreea de Nord, care a testat în acest an rachete balistice intercontinentale capabile să atingă teritoriul SUA.

Forţele aeriene ale Coreii de Sud şi-au creat de asemenea propria unitate spaţială în această lună pentru a creşte puterea spaţială şi capacitatea operaţională împreună cu Forţa Spaţială a SUA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde