Francezii îl vor pe Dominique Strauss-Kahn afară din politică

367
Francezii îl vor pe Dominique Strauss-Kahn afară din politică - dsk-1316353536.jpg
Mai mult de jumătate dintre francezi (53 la sută) afirmă că ar vrea ca Dominique Strauss-Kahn să anunțe, într-un interviu pe care îl va acorda duminică seară, că se retrage din viața politică, potrivit unui sondaj IFOP publicat de Le Journal du Dimanche.

Strauss-Kahn urmează să acorde duminică seară un interviu la TF1, în cursul căruia va face primele declarații publice de la arestarea sa la New York, cu patru luni în urmă.

Întrebați despre așteptările pe care le au în legătură cu acest interviu, 53 la sută dintre francezi au afirmat că speră ca fostul ministru socialist să-și anunțe retragerea din viața politică (59 la sută dintre simpatizanții UMP și 42 la sută dintre socialiști).

Numai 22 la sută dintre cei intervievați afirmă că speră ca fostul director FMI să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale, 34 la sută declară că ar vrea ca el să anunțe susținerea unui candidat la alegerile primare socialiste, iar 48 la sută au afirmat că se așteaptă ca Strauss-Kahn să explice ce rol vrea să joace în campania prezidențială din Franța.

Francezii au așteptări mai reduse în privința explicațiilor referitoare la incidentul din 14 mai de la hotelul Sofitel din New York (35 la sută), dar se așteaptă la un diagnostic asupra crizei financiare și economice și la soluții pentru combaterea acesteia (64 la sută).

Sondajul a fost realizat telefonic, în zilele de 15 și 16 septembrie, pe un eșantion de 956 de persoane, reprezentativ pentru populația franceză în vârstă de peste 18 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3286 secunde