Germania promite 200 de milioane de euro pentru protecţia mediului în Brazilia

110
Germania promite 200 de milioane de euro pentru protecţia mediului în Brazilia - germaniabrazilia-1675179209.jpg

Articole de la același autor

Germania este pregătită să aloce 200 de milioane de euro pentru protecţia mediului în Brazilia, inclusiv în regiunea amazoniană, a anunţat ministrul german al dezvoltării Svenja Schulze, care îl însoţeşte pe cancelarul Olaf Scholz într-un turneu în America de Sud care a mai cuprins Argentina şi Chile, transmite AFP.

Scholz a sosit luni după-amiază la Brasilia, fiind primul lider occidental care se întâlneşte cu noul preşedinte Lula da Silva.

Germania doreşte să contribuie împreună cu Brazilia la protejarea pădurilor după aceşti ani dificili, a spus Svenja Schulze într-o conferinţă de presă comună cu noul ministru brazilian al mediului Marina Silva.

Schulze s-a referit la cei patru ani de mandat ai preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro (2019-2022), perioadă în care despăduririle în Amazonia au atins un nivel record.

Germania anunţase deja, la începutul acestui an, că îşi va relua contribuţia la Fondul Amazonia, în valoare de 35 de milioane de euro, după ce în 2019 fondul a fost îngheţat în contextul polemicilor despre mediu în mandatul lui Bolsonaro.

De asemenea, Berlinul va aloca 31 de milioane de euro pentru statele amazoniene din Brazilia pentru proiecte de protejare şi utilizare durabilă a pădurilor, a spus Svenja Schulze. Ea a adăugat că Germania va pune la dispoziţia agricultorilor 80 de milioane de euro ca împrumuturi în condiţii avantajoase pentru reîmpădurirea terenurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde