Germania şi Rusia au convenit asupra unei întrevederi în problema Ucrainei

116
Germania şi Rusia au convenit asupra unei întrevederi în problema Ucrainei - germaniarusia-1640532743.jpg
Germania şi Rusia au convenit asupra unei întrevederi la începutul lui ianuarie, în cadrul eforturilor menite să aplaneze criza ruso-occidentală din jurul Ucrainei, a anunţat recent o sursă guvernamentală germană, informează AFP.

Această întrevedere va avea loc între consilierul diplomatic al cancelarului federal german Olaf Scholz, Jens Ploetner, şi emisarul Kremlinului pentru negocieri de pace în Ucraina, Dmitri Kozak.

Principiul acestei întrevederi a fost validat în timpul unei discuţii telefonice care a avut loc joi între Scholz şi preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit sursei germane. Aceasta a insistat din nou asupra necesităţii unei detensionări în regiune şi a unei reactivări a formatului Normandia, care reuneşte Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia, pentru a încerca să se ajungă la o pace durabilă între cele două ţări.

Formatul Normandia, lansat la începutul conflictului ucrainean în 2014, se află într-un punct mort. Însă europenii nu vor să mai fie lăsaţi deoparte în problema crizei din jurul Ucrainei, într-un moment în care Moscova şi Washingtonul se pregătesc să negocieze direct asupra subiectului.Pagina a fost generata in 0.3694 secunde