Ghem de păr de dimensiunea unei mingi de rugby, scos din stomacul unei adolescente

223
Ghem de păr de dimensiunea unei mingi de rugby, scos din stomacul unei adolescente - xmapamondindiastomac-1669194559.jpg
Medicii din India au scos, în urma unei operații care a durat o oră și jumătate, un ghemotoc uriaș de păr de 1,2 kilograme, din stomacul unei adolescente care își mănâncă părul. Fata în vârstă de de 13 ani din Mumbai, India, și-a petrecut ultimii șapte ani mestecându-și părul și mușcându-și unghiile, arată știripesurse.ro.

Cunoscut sub numele de Sindrom Rapunzel, globul de păr, numit și tricobezoar, este adesea cauzat de tricofagie sau de mâncarea compulsivă a părului, prezintă pagina web de știri, citând news.yahoo.com.

Adolescenta a fost transportată de urgență la spital, pe data de 8 noiembrie, după ce a vărsat imediat când a încercat să mănânce sau să bea. La ecografie, medicii au descoperit o masă uriașă în formă de minge de rugby în stomacului ei.

A urmat o operație pentru extirparea ghemotocului de păr. „După ce i-am examinat stomacul și am studiat raportul ecografiei, am vorbit cu părinții fetei și am aflat că ea a înghițit propriul păr și a mestecat unghiile”, a spus doctorul Joseph D’souza, care a efectuat operația.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2654 secunde