Guvernatorul Băncii Angliei avertizează că vor exista prețuri apocaliptice la alimente

75
Guvernatorul Băncii Angliei avertizează că vor exista prețuri apocaliptice la alimente - guvernatorbancaanglia-1652875940.jpg

Articole de la același autor

Guvernatorul Băncii centrale a Angliei a avertizat că vor exista prețuri apocaliptice la alimente și că se simte neajutorat în contextul inflației în creștere, potrivit Sky News.

Andrew Bailey a respins criticii care spun că Banca Angliei a acționat prea lent pentru a gestiona inflația, dând vina pentru o situație proastă pe impactul războiului din Ucraina și al Covid-19.

„A existat o serie de șocuri la furnizare, iar cel mai recent a fost impactul războiului, invazia Rusiei în Ucraina”, a spus acesta.

„Nu putem prezice lucruri precum războaiele – nu este în puterea nimănui. Nu cred că am fi putut face ceva diferit. Nu am putut previziona un război cu Ucraina. Mai există, de asemenea, încă o etapă a Covid, cu situația din China, care pare să afecteze țara mai serios”, a mai spus guvernatorul.

El a precizat că războiul din Ucraina a ridicat prețurile la energie, care reprezintă cel mai mare motor al inflației – în vreme ce carantina din Shanghai a exacerbat creșterile costurilor la bunuri din cauza efectului asupra lanțurilor de aprovizionare. Indexul prețurilor de consum care măsoară inflația a ajuns la 7% în Marea Britanie, în martie, și este așteptat să treacă de 10% în cursul anului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4536 secunde