"Ironie: procuror pentru combaterea crimei organizate, arestat pentru corupție în România"

135
1
Agențiile Reuters, France Presse, Associated Press și postul de televiziune Euronews scriu despre reținerea și arestarea preventivă a Alinei Bica, aflată încă în funcția de procuror șef al DIICOT.  


Alina Bica este acuzată că, în 2011, când ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției și făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a acționat împreună cu alți membri ai Comisiei pentru acordarea de despăgubiri supraevaluate către un om de afaceri care cumpărase drepturile litigioase asupra unui teren din București. Prejudiciul produs statului român este estimat la peste 62 de milioane de euro.


Alinei Bica, aflată încă în funcția de procuror șef al DIICOT. Postul de televiziune Euronews comentează "Ironie, procuror pentru combaterea crimei organizate, arestat pentru corupție în România".


Sursele citate menționează în context cazurile de corupție la nivel înalt din România, precum și condamnarea a peste 1.000 de persoane, pentru corupție și infracțiuni conexe în România în acest an, inclusiv 85 de miniștri, parlamentari, primari, judecători și procurori.


Este amintită de asemenea promisiunea electorală a președintelui ales, Klaus Iohannis, de combatere a corupției, dar și angajamentul pe care România l-a luat la intrarea în Uniunea Europeană, de intensificare a luptei în acest domeniu, scrie politicaromaneasca.ro.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde