Israelul anunţă că a neutralizat un tunel al mişcării Hamas din Fâşia Gaza

101
Israelul anunţă că a neutralizat un tunel al mişcării Hamas din Fâşia Gaza - israeltunel-1660672091.jpg

Articole de la același autor

Armata israeliană a susţinut luni că a neutralizat un tunel săpat din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în enclava palestiniană, care ducea spre teritoriul israelian, informează AFP.

„Vorbim de un tunel de atac cu două drumuri separate care au ajuns pe teritoriul israelian, dar nu a trecut de noua barieră subterană din beton cu senzori”, a declarat generalul de brigadă Nimrod Aloni într-un comunicat.

„Prin urmare, tunelul nu a reprezentat o ameninţare pentru israelienii din zona adiacentă Fâşiei Gaza”, a adăugat armata israeliană, menţionând că tunelul a fost construit în afara oraşului Gaza.

Tunelul nu a fost detonat, dar mai târziu armata israeliană a declarat pentru AFP că a deplasat la faţa locului materiale care au făcut posibilă sigilarea completă a tunelului, făcându-l inaccesibil pentru palestinieni.

Hamas a declarat luni că rezistenţa palestiniană are dreptul de a folosi toate mijloacele posibile pentru a-şi optimiza capacităţile împotriva Israelului.

În decembrie 2021, statul evreu a anunţat că a finalizat construcţia barierei ce o separă de enclava palestiniană, un zid de fier cu o parte subterană pentru a împiedica săparea tunelurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1136 secunde