Kate Forbes, aleasă în fruntea Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie

148
Kate Forbes, aleasă în fruntea Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie - 1-1702368340.jpg

Articole de la același autor

Kate Forbes, din Statele Unite, a fost aleasă preşedintă a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FIRC), cea mai mare reţea umanitară din lume, devenind a doua femeie care ocupă această funcţie, transmite agenţia AFP.

„Alegerea lui Kate Forbes ca preşedintă a FIRC este un moment istoric. Această piatră de hotar subliniază angajamentul continuu al FIRC faţă de diversitate şi egalitatea de gen în cadrul echipei sale de conducere”, a salutat organizaţia într-un comunicat de presă.

Forbes, fosta preşedintă a Comitetului de audit şi gestiune a riscului din cadrul FIRC, activă de patru decenii în cadrul reţelei, îl va înlocui pe Francesco Rocca, italianul care a ocupat această funcţie din 2017.

Unul din punctele centrale ale noii preşedinţii a FICR va privi schimbările climatice şi migraţia.

„Comunităţile din întreaga lume sunt martorii impactului schimbărilor climatice, a tensiunilor geopolitice şi a urgenţelor sanitare”, a declarat Kate Forbes. „A sosit momentul să ne sprijinim pe principiile noastre fundamentale pentru a ne îndeplini misiunea şi a face comunităţile mai puternice”, a adăugat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3789 secunde