Lider important al Al-Qaida, ucis în Mali

555
Lider important al Al-Qaida, ucis în Mali - abdelhamidabuzeid-1362216687.jpg
Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre liderii organizației Al-Qaida din Magrebul Islamic, a fost ucis de trupele din Ciad, în Mali, pe 22 februarie, confirmă președintele Idriss Déby Itno, citat de AFP.

"Pe 22 februarie, numeroși militari din Ciad au murit în masivul Ifoghas din Mali după distrugerea unor baze islamiste. Militarii noștri au omorât doi lideri islamiști, inclusiv pe Abu Zeid", a declarat președintele Déby.

Douăzeci și șase de militari din Ciad au murit în confruntările cu islamiștii din nordul statului Mali.

Anterior, un oficial american considera "foarte credibile" informațiile privind moartea, în Mali, a lui Abdelhamid Abu Zeid.

Zilele trecute, postul algerian Ennahar TV relata că Abdelhamid Abu Zeid, unul dintre principalii lideri ai organizației Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), a fost ucis alături de alți 40 de combatanți islamiști în nordul statului Mali.

Prezentat dreptul unul dintre liderii AQMI, Abdelhamid Abu Zeid, pe numele real Mohamed Ghdiri, era un algerian în vârstă de aproximativ 40 de ani. În 2003 a fost prezentat drept adjunctul lui Abderazak El-Para, liderul filialei africane a rețelei teroriste Al-Qaida.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Actual : FMI acordă un ajutor pentru Mali
Pagina a fost generata in 0.4977 secunde