Liderii PSD și PD-L fac lobby pentru aplanarea scandalului de la Mangalia

762

Articole de la același autor

După luni bune de tensiuni și scandaluri în activitatea Consiliului Local Mangalia, liderii județeni ai partidelor de la guvernare se implică în gestionarea situației. Este cazul senatorului Mircea Banias, președinte al Organizației Județene a PD-L Constanța, care a declarat ieri, pentru "Cuget Liber", că în viitorul foarte apropiat democrat-liberalii și cei de la PSD vor discuta despre scandalul din Mangalia, iscat între, pe de o parte, primar și nouă dintre consilieri și, de cealaltă parte, ceilalți zece aleși locali. Banias a explicat, în acest sens, că a purtat o discuție și cu senatorul PSD Nicolae Moga, (parlamentarul colegiului 2 care cuprinde, deci, și Mangalia), vizavi de "butoiul cu pulbere" pe care stă administrația publică locală mangaliotă și a subliniat, din acest punct de vedere, dorința de a se ajunge la un consens: "Am vorbit ca primarul Tusac (n.r.- Claudiu Tusac) și domnul Iorguș (n.r. Zanfir Iorguș) să fie puși față în față la o confruntare. Nu se poate să se întâmple ce se întâmplă acum în Mangalia, cu dizolvarea Consiliului Local și tot! Nu sunt de acord cu asemenea măsuri extreme!", a precizat liderul pedeliștilor tomitani. În plus, senatorul PD-L Mircea Banias a recunoscut că această alianță nu este una dezirabilă nici pentru PD-L, nici pentru PSD, "dar, chiar și așa, trebuie să se facă compromisuri".
Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, primarul pesedist Claudiu Tusac a cerut dizolvarea CL Mangalia, în vreme ce zece dintre aleșii locali amenință cu organizarea unui referendum dacă activitatea administrației locale nu revine la o stare de normalitate.
În ceea ce-i privește pe cei doi consilieri PD-L, Ioan Negrea și Dan Moldovan, care au lipsit la ultimele două ședințe de CL, președintele Organizației Județene a PD-L a declarat: "Până acum (n.r. - până ieri) nu am apucat să discut cu cei doi, însă e clar că va trebui să le dăm șansa să explice, să-și expună punctele de vedere", a mai menționat senatorul constănțean. Ca o concluzie, însă, Banias a lăsat să se înțeleagă că scandalul din Mangalia reprezintă o prioritate la nivel județean între cele două partide, actuala situație fiind una de netolerat.

"Consiliul Local Mangalia trebuie să funcționeze!"
Și senatorul PSD Nicolae Moga este de părere că scandalul administrației locale din Mangalia trebuie să înceteze. Deși a insistat asupra faptului că nu vrea să intervină în conflictul dintre Tusac și Iorguș, parlamentarul a explicat: "Amândoi sunt de vină: și primarul, și deputatul Iorguș! Cert este însă că nu trebuia să se ajungă aici, pentru că locuitorii Mangaliei, pe care îi reprezint în calitate de senator, nu au nicio vină. Consiliul Local trebuie să funcționeze!", a atras atenția social-democratul.
Mai mult decât atât, senatorul PSD Nicolae Moga a specificat și că, în opinia lui, "niciun conflict nu poate duce la progres". Pesedistul a declarat, de asemenea, că le recomandă aleșilor locali și primarului Tusac "să se așeze la masa negocierilor, astfel încât să ajungă la un compromis".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6296 secunde