Lovitură de stat în Gabon. Generalul Brice Oligui Nguema, numit preşedinte al tranziţiei

106
Lovitură de stat în Gabon. Generalul Brice Oligui Nguema, numit preşedinte al tranziţiei - 1-1693467560.jpg

Articole de la același autor

Comandantul şef al Gărzii republicane, unitatea de elită a armatei gaboneze, generalul Brice Oligui Nguema, a fost numit preşedinte al tranziţiei de către militarii pucişti, într-un comunicat citit la postul de televiziune Gabon 24, transmite agenţia AFP.

„Generalul Oligui Nguema Brice a fost numit în unanimitate preşedinte al Comitetului pentru Tranziţia şi Restabilirea Instituţiilor, preşedinte al tranziţiei”, a declarat un ofiţer în prezenţa a zeci de ofiţeri superiori şi generali, care reprezentau toate corpurile armatei gaboneze, potrivit comunicatului de presă.

Durata tranziţiei militarilor la putere nu a fost precizată.

Totodată, puciştii au anunţat că menţin interdicţia de circulaţie instaurată în urmă cu patru zile „până la noi ordine, pentru a menţine calmul”.

„Începând de joi, gabonezii îşi vor putea desfăşura din nou activităţile în mod liber între orele 06:00 şi 18:00. Restricţia de circulaţie rămâne în vigoare de la 18:00 la 6:00 până la noi ordine”, a transmis un ofiţer superior.

În schimb, autorii loviturii de stat au anunţat restabilirea transmisiunii mass-media francofone internaţionale, care fuseseră suspendate sâmbătă seara, zi în care a avut loc scrutinul prezidenţial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2252 secunde