Măcel în Siria: Lovitură pentru regimul Bashar al-Assad

762
Măcel în Siria: Lovitură pentru regimul Bashar al-Assad - siria-1356609784.jpg
Comandantul poliției militare din Siria a dezertat din guvernul președintelui Bashar-al Assad și a fugit în Turcia, potrivit BBC, citat de Agerpres. Este o lovitură pentru regimul de la Damasc, care pare că se apropie tot mai mult de sfârșit.

Generalul locotenent Abulaziz al-Shalal este unul dintre oficialii cu cel mai înalt rang care s-a alăturat revoltei împotriva regimului sirian. Armata nu a reușit să-i protejeze pe sirieni și s-a transformat în "bande de ucidere", a declarat generalul sirian, potrivit unei înregistrări video.

Anunțul a survenit în contextul unor informații privind un atac lansat de guvernul sirian în provincia Raqqa. După ce ar fi trecut granița în Turcia, generalul Shalal a făcut o declarație în care afirmă că a dezertat deoarece armata a comis masacre în orașe și sate în loc să-i protejeze pe sirieni.

"Îmi anunț dezertarea din armată din cauza devierii acesteia de la misiunea ei fundamentală de a proteja națiunea și a transformării ei în bandă de ucidere și distrugere", a declarat generalul sirian în înregistrarea video difuzată online.

Potrivit unor surse ale opoziției, comandantul a cooperat de la început în secret cu rebelii, a afirmat corespondentul BBC pentru Orientul Mijlociu, Jim Muir, adăugând că acesta este și cazul altor responsabili militari care au dezertat. Totodată, generalul Shalal a afirmat că dezertarea este mai dificilă din cauza creșterii nivelului de supraveghere.

Potrivit Reuters, o sursă de securitate siriană a confirmat dezertarea comandantului forțelor militare, dar a minimalizat sem-nificația acesteia. Gen Shalal urma să se retragă în curând și s-a alăturat revoltei pentru a "juca rolul de erou", a declarat sursa siriană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Actual : Regimul sirian  este aproape  de prăbușire
Pagina a fost generata in 0.3845 secunde