Marea Britanie refuză să-și deschidă granițele pentru refugiații din Ucraina

203
Marea Britanie refuză să-și deschidă granițele pentru refugiații din Ucraina - mareabritanie-1646665888.jpg

Articole de la același autor

Premierul Boris Johnson a respins luni apelurile de a permite accesul refugiaților ucraineni care fug de conflict fără vize, declarând că Marea Britanie este o țară generoasă, dar trebuie să controleze cine sosește.


Organizația Națiunilor Unite estimează că peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când au început bombardamentele Rusiei. Sute de mii de oameni au fugit în Polonia, România, Slovacia și în alte țări.

Potrivit Antena3.ro Marea Britanie a fost criticată că nu a făcut suficient pentru refugiați și a fost cu mult în urma vecinilor săi europeni în ajutorul acordat pentru abordarea celei mai mari crize umanitare a continentului de după al Doilea Război Mondial.

"Suntem o țară foarte, foarte generoasă. Ceea ce ne dorim este controlul și vrem să putem verifica". a spus Boris Johnson


 ”Cred că este logic, având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, să ne asigurăm că avem o abilitate de a verifica cine vine”, a adăugat.Boris Johnson


Guvernul britanic a fost condamnat de organizațiile caritabile, parlamentarii opoziției și Franța, după ce a insistat ca refugiații să obțină mai întâi o viză. Unii oameni au rămas blocați în orașul francez Calais, incapabili să intre în Marea Britanie, lucru care a provocat și o dispută diplomatică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4849 secunde