Furtuna Eunice a omorât 13 oameni în Europa. În Marea Britanie vântul a suflat cu 200 km pe oră

229
Furtuna Eunice a omorât 13 oameni în Europa. În Marea Britanie vântul a suflat cu 200 km pe oră - furtunaeuropa-1645369935.jpg

Articole de la același autor

13 oameni au murit după furtuna care a lovit nord-vestul Europei. În Marea Britanie a fost stabilit un nou record de viteză pentru vânt - aproape 200 de kilometri pe oră. În Germania a fost cel mai ridicat nivel de alertă - pe coasta de la Marea Nordului a fost cod violet.

În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins 196 km/h pe insula Wight, un lucru nemaiîntâlnit, şi de 110 km/h pe uscat, inclusiv pe aeroportul Heathrow din Londra. În Irlanda, peste 80.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, potrivit reţelei locale ESB.

În Franţa, valuri depăşind 9 metri au fost înregistrate în Bretagne (vest), precum şi rafale de vânt de 176 km/h la Cap-Gris-Nez (nord).

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, o avertizare de călătorie în Franța din cauza furtunii Eunice. Meteo France a emis un cod portocaliu de vânt și valuri înalte pentru cinci departamente din nordul Hexagonului.

Ministerul Român de Externe i-a avertizat și pe conaționalii care călătoresc în Suedia în privința codurilor portocalii și galbene de vânt și a căderilor masive de zăpadă care vizează mai multe regiuni din țară.

Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut, unde a provocat importante perturbări ale traficului.

Sute de zboruri, de trenuri şi de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europei din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a şase persoane în Polonia şi în Germania.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6035 secunde