Masacrul de la Newtown relansează dezbaterea asupra violenței din jocurile video

241
Masacrul de la Newtown relansează dezbaterea asupra violenței din jocurile video - masacru-1356015378.jpg
Uciderea a 26 de persoane, între care 20 de copii, într-o școală primară din Statele Unite, a relansat dezbaterea asupra violenței jocurilor video și a impactului lor asupra psihologiei criminalilor. 


"Trebuie să existe o legătură directă la persoane instabile mental care la un moment dat basculează, evadează, devin un personaj din aceste jocuri video", a subliniat, pentru CNN, John Hickenlooper, guvernatorul statului Colorado. 

Acest stat din Vestul american a fost afectat, în iulie, de masacrarea a 12 persoane, ucise într-un cinematograf, în timpul proiectării unui film din seria Batman.

Atacul care a avut loc, vineri, la Newtown, în statul Connecticut, este "o nouă înțepătură" care subliniază necesitatea legiferării, apreciază senatorul Jay Rockfeller.

"Deși nu știm dacă asemenea imagini l-au influențat pe atacatorul de la Newtown, problema conținuturilor violente este gravă și trebuie să fie atacată", adaugă congresmanul democrat din West Virginia.

El a prezentat, miercuri, Congresului un proiect de lege care, în cazul în care va fi adoptat, va însărcina Academia Națională americană de Științe să studieze legăturile dintre jocurile video violente și violența din societatea americană.

Congresmanul a anunțat că intenționează să sesizeze Autoritatea americană pentru Concurență (FTC) și Autoritatea pentru Comunicații (FCC) pentru a "arunca o privire" asupra acestui subiect și a verifica eficiența sistemului clasării jocurilor.

v v v

Vânzarea de echipamentele de securitate concepute pentru copii înregistrează o creștere notabilă în Statele Unite, în special comercializarea unui ghiozdan antiglonț cu Mica Sirenă, în urma atacului armat de la Newtown, relatează AFP.

În schimbul sumei de 300 de dolari, societatea Amendment II, numele celui de-al Doilea Amendament din Constituția americană care garantează dreptul de a purta arme, propune un model "Mica Sirenă" pentru fete și unul "Avengers" pentru băieți.

Ghiozdanul blindat poate fi utilizat ca scut, cântărește mai puțin de 500 de grame, din cauza unui strat de carbon ultra-rezistent, și arată ca orice alt ghiozdan de copii.

"Cu desenele sale, părinții sunt siguri că micuții lor nu își vor uita ghiozdanul blindat acasă și că vor fi protejați în cazul în care se întâmplă ceva de neconceput", scrie societatea pe site-ul său de Internet. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Actual : Mărturii șocante din "școala groazei"
Pagina a fost generata in 0.2107 secunde