Concurs Măsuri stricte de pază în porturi în timpul summit-ului NATO

312

Articole de la același autor

Autoritățile portuare vor lua măsuri drastice de pază în porturi, iar comandanții de nave comerciale vor trebui să respecte anumite măsuri de securitate în perioada summit-ului NATO, a declarat Valentin Șerbănescu, directorul Autorității Navale Române.
El a precizat că vor fi instituite măsuri de securitate la bordul navelor comerciale care vor intra în porturile maritime românești în perioada summit-ului NATO, iar ofițerii Căpităniei Zonale Constanța vor verifica, la bordul vaselor, punerea în aplicare a Codului privind securitatea și siguranța la nave.
Directorul Autorității Navale Române a precizat că cei care nu vor respecta reglementările de asigurare a securității vor fi aspru sancționați, putându-se dispune chiar și reținerea navelor care nu respectă măsurile impuse.
Tototdată, reprezentanții Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța vor suplimenta și efectivele care asigură paza la intrările în Portul Constanța, cât și în interiorul acestuia.
La rândul său, directorul Serviciului de Exploatare, Siguranță și Securitate Portuară, Duma Ambroziu, a declarat că toate cele zece intrări în Portul Constanța vor fi păzite de către agenți de ordine, iar autoturismele și persoanele care vor tranzita zona vor fi atent verificate.
Comandamentul Național de Securitate a Summit-ului NATO a stabilit, luni, măsurile de securitate în județul Constanța, pentru spațiul aerian, maritim și fluvial, traseele de deplasare și numărul de militari angrenați în asigurarea securității în contextul bilateralei România-SUA de la Neptun. Membrii Comandamentului Național de Securitate a Summit-ului NATO, conduși de directorul SPP, generalul Lucian Pahonțu, s-au deplasat, luni, în județul Constanța pentru o ședință comună de lucru împreună cu autoritățile locale ale județului unde au stabilit obiectivele de securitate pentru întâlnirea bilaterală dintre Traian Băsescu și George Bush, precizează un comunicat al Comandamentului.
Măsurile luate în județul Constanța sunt standard, similare cu cele din București, cu diferența că acțiunile de securitate pregătite pentru sosirea președintelui Bush în județul Constanța au un grad sporit de complexitate, întrucât cuprind și securitatea maritimă și fluvială, care revine Marinei Militare.
Astfel, la întrunirea de la Constanța s-au stabilit măsurile de securitate a spațiului aerian, maritim și fluvial, a traseelor de deplasare, la fel ca și la București, unul principal și două de rezervă, măsurile pentru securitatea comunicațiilor precum și numărul militarilor dislocați pentru asigurarea perimetrului de protecție și securitate.
Totodată, surse din SPP au precizat că principalele obiective cercetate au fost aeroportul Mihail Kogălniceanu, baza militară de la Kogălniceanu și vila de protocol "Nufărul" din stațiunea Neptun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9752 secunde