Medvedev: Noi nu luptăm în Siria pentru anumiți lideri, ci apărăm interesele naționale ruse

78
Medvedev: Noi nu luptăm în Siria pentru anumiți lideri, ci apărăm interesele naționale ruse - dmitrimedvedev-1445156643.jpg

Articole recomandate

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că scopul intervenției militare ruse, în Siria, este învingerea rețelei teroriste Stat Islamic, nu neapărat menținerea la putere a Administrației Bashar al-Assad. Potrivit acestuia, Rusia nu luptă pentru anumiți lideri, ci pentru a-și apăra interesele naționale, notează Realitatea.net.


"Rusia, Statele Unite și celelalte țări care au interesul de a menține pacea în Orientul Mijlociu și în Siria ar trebui să discute punctual despre problemele politice. Chiar nu contează cine va fi la putere în Siria. Un lucru este însă clar: nu vrem ca rețeaua teroristă Stat Islamic să preia puterea, nu? Trebuie să fie o administrație civilizată și legitimă. De aceea, trebuie să purtăm discuții", a declarat Medvedev, într-un interviu acordat postului Rossia TV.

Întrebat explicit dacă Siria trebuie condusă în continuare de regimul Bashar al-Assad, Medvedev a precizat:

"Nu, absolut nu. Poporul sirian trebuie să decidă cine va conduce Siria. Dar, în acest moment, noi ne desfășurăm activitățile pornind de la premisa că Bashar al-Assad este președintele legitim. Noi nu luptăm pentru anumiți lideri, ci apărăm interesele naționale ruse. Președintele Vladimir Putin a spus clar: dacă nu îi distrugem pe teroriștii de acolo, vor veni în Rusia".

Statele Unite sunt favorabile înlăturării regimului Bashar al-Assad, dar președintele rus, Vladimir Putin, a exclus până acum această posibilitate.

Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria, la sfârșitul lunii septembrie, pentru susținerea regimului președintelui Bashar al-Assad. Statele Unite și NATO au acuzat Rusia că atacă poziții ale insurgenților susținuți de Occident, dar Moscova insistă că sunt vizate obiective ale rețelei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășeste 250.000 de morți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde