Mesajul cumplit al unei ucrainence, după ce a născut într-o maternitate distrusă de bombe

211
Mesajul cumplit al unei ucrainence, după ce a născut într-o maternitate distrusă de bombe - mama-1647012098.jpg

Articole de la același autor

Marianna Podgurskaya, bloggerița însărcinată din fotografiile de la spitalul din Mariupol, a născut o fetiță, anunță Corriere della Sera, care citează o jurnalistă din Ucraina.


Potrivit Realitatea.net jurnalista Olga Tokariuk a scris pe Twitter că o rudă a tinerei a confirmat că a auzit-o pe Marianna la telefon și că i-a transmis că a născut o fiică, pe care o cheamă Veronika, în seara zilei de 10 martie, în jurul orei 22, ora locală.

„Sunt bine, dar este foarte frig la Mariupol și bombardamentele nu se opresc”, a transmis femeia.

Fotografiile cu Mariana, rănită în urma bombardamentelor, în timp ce cobora scările spitalului de pediatrie Mariupol, distrus de atacurile cu rachete, au făcut înconjurul lumii.

Propaganda rusă a negat ulterior bombardamentul maternității din Mariupol a vizat civili, fără o oferi nicio dovadă care să susțină afirmațiile lor, iar echipa specializată a BBC care verifică acuratețea informațiilor a găsit dovezi care contrazic acuzațiile.

În postările care au fost ulterior eliminate de Twitter, ambasada Rusiai la Londra a spus că spitalul nu era operațional, a fost preluat de batalionul de extremă-dreapta ucrainean Azov și că o femeie fotografiată la fața locului nu era de fapt internată.

Ambasada a mai susținut că o blogăriță ar fi fost folosită în cazul femeii însărcinate fotografită în maternitate. BBC a constatat că blogărița, care locuiește în oraș, era în ultima fază a sarcinii, după cum rezultă din pozele postate pe Instagram luna trecută.

BBC califică susținerile ambasadei drept ”confuze” și observă că acuzațiile rușilor au fost aspru criticate pe Twitter.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5562 secunde