Ministerul Culturii: "Sectorul cultural revine la viață după o perioadă foarte dificilă"

89
Ministerul Culturii:

Articole de la același autor

Odată cu ridicarea stării de alertă, începând de astăzi, 9 martie 2022, Ministerul Culturii anunţă că "sectorul cultural revine la viaţă".


"După aproape doi ani în care activitățile culturale au fost restricționate, evenimentele cu publicul derulându-se la capacitate redusă de 50% sau chiar 30% grad de ocupare, în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitatea de derulare, starea de alertă nu va mai fi prelungită începând din data de 8 martie, ora 24:00.

Potrivit Antena3.ro sectorul cultural-creativ, unul dintre cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-Cov2, își va putea derula activitățile cu public, în condiții asemănătoare celor de dinainte de martie 2020.

Se elimină purtarea măştii de protecţie, dar se are în vedere păstrarea recomandării ca aceasta să fie purtată în spațiile aglomerate. Totodată, activitățile nu vor mai ține cont de rata de infectare și de incidența cazurilor Covid în localitate, iar evenimentele se pot derula și după ora 22:00. Gradul de ocupare a sălilor sau a spațiilor la exterior nu mai este determinat de numărul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 și nu mai este necesar certificatul verde", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5976 secunde