Ministerul rus de Externe a reacţionat la solicitarea MAE: Rusia va răspunde în consecinţă

277
Ministerul rus de Externe a reacţionat la solicitarea MAE: Rusia va răspunde în consecinţă - ambasadarusieibucurestiinquampho-1686246263.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a reacţionat la solicitarea MAE român de a reduce personalul diplomatic care lucrează în Ambasada Rusiei la Bucureşti cu 40 de oameni şi a precizat că „Rusia va răspunde în consecinţă”.


„Rusia va răspunde în consecinţă”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, într-o declaraţie de presă citată de către APA, agenţia de presă Azerbaidjan.


Reacţia vine ca urmare a deciziei autorităţilor române de a reduce personalul diplomatic şi tehnico-administrativ al ambasadei Federaţiei Ruse în România, prin limitarea numărului de posture la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice şi tehnico-administrative a României în Federaţia Rusă.


Astfel, Rusia trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziţii şi anume cu 21 poziţii de diplomat şi cu 30 de poziţii de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în ţara noastră cu 40 de persoane - adică cu 11 diplomaţi şi cu 29 de persoane care fac parte din personalul tehnico-administrativ.


Partea rusă a fost informată cu privire la faptul că are la dispoziţie cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părţii române, iar în cazul în care acest termen nu va fi respectat, MAE român va lua măsuri de punere în aplicare a deciziei prin retragerea acreditării unor membri ai personalului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7665 secunde