Ministrul german de interne discută în Tunisia despre terorism şi problema migraţiei

127
Ministrul german de interne discută în Tunisia despre terorism şi problema migraţiei - 1-1687158165.jpg
Terorismul şi migraţia sunt cele mai importante probleme pe agenda dialogului de la Tunis, între ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, omologul ei tunisian, Kamel Fekih, şi preşedintele Tunisiei, Kais Saied, transmite agenţia DPA.

Nancy Faeser a declarat că doreşte să faciliteze deportările către ţara nord-africană, creând însă în acelaşi timp mai multe posibilităţi de migraţie în Germania a forţei de muncă din Tunisia.

Tunisia este în prezent una din cele mai importante ţări de tranzit pentru migraţia ilegală. De acolo, migranţii traversează Mediterana cu ambarcaţiuni nesigure, până în Italia. În primele cinci luni din 2023, au supravieţuit călătoriei periculoase circa 26.000 de oameni, printre care şi tunisieni care speră să aibă un viitor mai bun în Europa.

Tunisia permite deportările colective cu curse aeriene speciale, însă există dificultăţi la identificarea cetăţenilor tunisieni fără acte.

Ministerul german de interne a comunicat că dialogul de la Tunis se va referi şi la salvările de pe mare.

Nancy Faeser, care nu a mai fost în Tunisia de la preluarea funcţiei ministeriale, a vizitat şi un birou al poliţiei federale germane, care are o misiune în Tunisia din 2015, colaborând cu poliţia locală, cu Garda Naţională şi cu poliţia de frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3143 secunde