Moscova a lansat proiectul unui pod care va lega Rusia de Crimeea

120
Moscova a lansat proiectul unui pod care va lega Rusia de Crimeea - crimeea-1393931370.jpg

Articole recomandate

Moscova a lansat proiectul care vizează construirea unui pod ce leagă Rusia de Crimeea, în contextul tensiunilor din peninsula ucraineană majoritar rusofonă, aflată în acest moment sub controlul soldaților ruși, informează AFP, potrivit B1.ro.
Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care încredințează companiei publice Rossavtotor realizarea proiectului.
"Urmărim cu atenție evoluția situației din Ucraina, dar sunt decizii obligatorii", a declarat Medvedev. 
Sâmbătă, Vladimir Putin a obținut aprobarea Parlamentului pentru o intervenție militară în Ucraina, motivată oficial prin necesitatea de a proteja populația rusofonă, care ar fi amenințată de noile autorități prooccidentale de la Kiev, după demiterea președintelui prorus Viktor Ianukovici.
După schimbarea puterii de la Kiev, forțe proruse au preluat controlul în Crimeea, unde Moscova dorește să-și consolideze influența în vederea menținerii accesului la Marea Neagră și Mediterana, în condițiile în care Flota rusă se află la Sevastopol.
Viitorul pod, cu lungimea de 4,2 kilometri și lățimea de 22 de metri, va include trotuare, o autostradă și una sau două căi ferate. Aproximativ 20 de milioane de persoane ar putea traversa anual podul. 
Costul proiectului este evaluat la 24 de miliarde de ruble (480 de milioane de euro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5107 secunde