CRIZA DIN CRIMEEA - Militarii ruși continuă să debarce masiv în Crimeea

220
CRIZA DIN CRIMEEA - Militarii ruși continuă să debarce masiv în Crimeea - crimeamilitaryinterventionbyruss-1393854406.jpg

Articole recomandate

Rusia nu vrea război cu Ucraina și aprobarea de către Parlamentul rus a unei intervenții militare în Ucraina are ca scop, înainte de toate, să demonstreze intențiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe. Militari ruși continuă să debarce masiv în Crimeea, încălcând acorduri internaționale, au anunțat luni grăniceri ucraineni.


Militari ruși continuă să debarce masiv în Crimeea, încălcând acorduri internaționale, au anunțat luni grăniceri ucraineni, relatează AFP.


În ultimele 24 de ore, zece elicoptere de luptă și opt avioane de transport rusești au aterizat în Crimeea, fără ca Ucraina să fie informată, contrar acordurilor între cele două țări cu privire la statutul Flotei ruse la Marea Neagră, staționate în Crimeea, care prevăd ca Kievul să fie informat cu 72 de ore înaintea unor asemenea mișcări de trupe.


De la 1 martie, patru nave de război ruse din cadrul Flotei la Marea Baltică au pătruns în portul Sevastopol, potrivit aceleiași surse.


Militari neidentificați acționează în contul autorităților locale proruse și au preluat controlul asupa unei părți a Crimeei, asediind militari ucraineni în cazărmi.


 Parlamentul de la Kiev îi cere lui Vladimir Putin să nu mobilizeze forțele ruse în Ucraina


"Verhovna Rada anunță apelul său către președintele rus Vladimir Putin de a preveni mobilizarea forțelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei", a anunțat Parlamentul într-o declarație aprobată în sesiunea de duminică. Verhovna Rada a cerut, de asemenea, Rusiei să își retragă la baze militarii din cadrul flotei sale la Marea Neagră.


"Verhovna Rada cere îndeplinirea strictă a acordurilor de bază privind prezența Flotei ruse a Mării Negre pe teritoriul ucrainean, respectiv revenirea imediată a forțelor la bazele lor. Orice mișcare a militarilor, echipamentului greu și armamentului trebuie făcută strict cu acordul organismelor ucrainene competente", afirmă declarația.


Rusia nu vrea război cu Ucraina și aprobarea de către Parlamentul rus a unei intervenții militare în Ucraina are ca scop, înainte de toate, să demonstreze intențiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe.


"Rusia nu vrea război cu Ucraina", a declarat duminică seara Grigori Karasin în cadrul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune Rossia 1, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5032 secunde