Noi manifestaţii împotriva reformei judiciare în Israel

111
Noi manifestaţii împotriva reformei judiciare în Israel - israel-manifestatii-1689498930.jpg

Articole de la același autor

Zeci de mii de israelieni au ieşit sâmbătă pe străzile din Tel Aviv şi din alte oraşe pentru a protesta faţă de controversatul plan de reformă a sistemului judiciar, considerat de detractorii săi drept o derivă autoritară, notează AFP.

Manifestaţiile, organizate săptămânal de când acest proiect de lege a fost dezvăluit în ianuarie, au loc la câteva zile după ce parlamentul a aprobat o măsura cheie a reformei prezentate de guvernul lui Benjamin Netanyahu, unul dintre cele mai de dreapta din istoria ţării.

Clauza votată marţi urmăreşte să anuleze posibilitatea ca puterea judiciară să se pronunţe asupra caracterului rezonabil al deciziilor guvernului.

„Aceasta este o bătălie pentru ţară, vrem ca Israelul să rămână democratic, iar legile dictatoriale nu îşi au locul aici”, a declarat pentru AFP o manifestantă, Nili Elezra, 54 de ani.

„Lucrurile vor merge prost. Oamenii pleacă deja, se pierd bani, investitorii fug, lumea nu vrea să vorbească cu noi, nimeni nu este mulţumit de ceea ce se întâmplă aici”, a subliniat ea.

Confruntat cu o opoziţie acerbă şi cu critici internaţionale tot mai mari, în special din partea preşedintelui american Joe Biden, Netanyahu a ordonat în martie o pauză pentru dialog, dar aceasta a eşuat luna trecută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8772 secunde