Nouă ţări europene se angajează să dezvolte producţia de energie eoliană în Marea Nordului

124
Nouă ţări europene se angajează să dezvolte producţia de energie eoliană în Marea Nordului - 1-1682411093.jpg

Articole de la același autor

Lideri din nouă ţări europene, reuniţi în oraşul belgian Oostende, s-au angajat să crească de zece ori capacitatea de producţie ecologică de energie în Marea Nordului, de la 30 de GW putere eoliană instalată în prezent la 300 de GW în 2050, transmite agenţia DPA.

Premierul belgian Alexander de Croo, gazda reuniunii, a afirmat că prin demersul la care participă Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia şi Regatul Unit „ca europeni, ne luăm destinul în mâini”. El a estimat că energia „la preţ accesibil, sigură şi durabilă” ar putea alimenta 300 de milioane de locuinţe.

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat că „în Marea Nordului avem o centrală electrică practic la uşă”.

În opinia Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, creşterea producţiei de energie regenerabilă în Europa „ne va sufla în pânze tot vântul de care avem nevoie pentru a ne îndrepta spre neutralitatea climatică”.

În declaraţia comună semnată, participanţii la conferinţă preconizează de asemenea dezvoltarea producţiei ecologice de hidrogen în Marea Nordului. Pentru atingerea obiectivelor este nevoie de standardizare, cooperare şi lanţuri de aprovizionare sincronizate, a arătat De Croo. El a avertizat însă că infrastructura din Marea Nordului - atât turbinele eoliene, cât şi cablurile şi conductele - este expusă la sabotaj şi spionaj şi a adăugat că este extrem de importantă colaborarea în domeniul securităţii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4936 secunde