O femeie și-a recăpătat vocea după 33 de ani

151
O femeie și-a recăpătat vocea după 33 de ani - chirurgiegenerala1024x687-1543057124.jpg

Articole recomandate

Sigalit Ben-Atar, o femeie din orașul Nahariya (nord), a suferit răni severe în regiunea capului și gâtului în urma accidentului de mașină în care a fost implicată pe când avea 10 ani, iar de atunci și-a pierdut abilitatea de a vorbi, simțul mirosului și nu a mai putut respira pe nas sau gură.

Femeia respira printr-un tub atașat de medici în regiunea gâtului.

De-a lungul timpului, femeia a fost tratată de mai mulți doctori, în diferite spitale, dar starea sa nu s-a îmbunătățit până la intervenția chirurgicală suferită recent.

Operația, realizată la spitalul Kaplan, din centrul Israelului, a constat în reconstituirea complexă a corzilor vocale. Medicii i-au conectat traheea și i-au refăcut corzile vocale.

"Mi s-a schimbat viața. Toată lumea mă cunoaște în Nahariya și sunt cu toții șocați că pot vorbi. Soțul și copiii mei mă pot auzi. Pot înota și sări în apă, respira și mirosi. Pot chiar să cânt când fac duș", a declarat Sigalit Ben-Atar. Ea consideră că ceea ce i s-a întâmplat este un adevărat "miracol".

Pacienta va putea, în curând, să apeleze la chirurgia plastică pentru remodelarea regiunii în care a avut tubul atașat de gât.

Sursa:digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8469 secunde