Obama și Cameron au vorbit la telefon despre situația din Algeria și Mali

213
Obama și Cameron au vorbit la telefon  despre situația din Algeria și Mali - malialgeriaobamacameron-1358522777.jpg
Președintele Statelor Unite Barack Obama și premierul britanic David Cameron au discutat telefonic despre luarea de ostatici din Algeria dar și despre operațiunea militară din Mali.


Cei doi lideri politici și-au exprimat susținerea față de eforturile comunității internaționale, conduse de către Franța, în vederea împiedicării teroriștilor să obțină un sanctuar în Mali.

În comunicatul de presă remis de Casa Albă nu sunt oferite alte informații despre criza din această regiune, în contextul în care armata algeriană a lansat joi un asalt împotriva unei instalații de exploatare a gazelor, în estul țării, unde extremiști islamiști rețineau ostatice numeroase persoane, inclusiv străini, ca măsură de represalii față de intervenția militară franceză în Mali.

Guvernul algerian nu a furnizat vreun bilanț al prețului plătit de către ostatici, limitându-se să anunțe un "număr important de ostatici eliberați și, din nefericire, câțiva morți și răniți". Exprimându-și îngrijorarea, Casa Albă a anunțat că "încearcă să obțină clarificări" de la Guvernul algerian. "Suntem extrem de îngrijorați referitor la informații despre pierderea de vieți omenești în cursul acestei operațiuni", a declarat un purtător de cuvânt al președintelui Obama, Jay Carney, care a notat imediat că "cele mai bune informații de care dispunem la ora actuală arată că printre ostatici se află și americani".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde