Opoziția ucraineană este pregătită să evacueze Primăria din Kiev

74
Opoziția ucraineană este pregătită să evacueze Primăria din Kiev - kiev-1392467760.jpg

Articole recomandate

Opoziția ucraineană este pregătită să evacueze sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie, după ce autoritățile au eliberat manifestanții arestați, anunță un deputat din cadrul formațiunii Svoboda, citat de AFP.
Evacuarea Primăriei este una dintre condițiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberați vineri dar care rămân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea.
"Partidul Svoboda este pregătit să elibereze sediul Primăriei în cel mult o jumătate de oră", a declarat Iuri Sirotiuk, vicepreședintele formațiunii naționaliste.
Toți cei 234 de manifestanți arestați în cursul protestelor din Ucraina au fost eliberați, dar anchetele vor continua, a anunțat vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka.
"Cele 234 de persoane fuseseră arestate între 26 decembrie și 2 februarie. Niciuna nu mai este în detenție", a comunicat procurorul general al Ucrainei.
Pcionka a subliniat că anchetele care vizează aceste persoane vor fi oprite doar dacă vor fi întrunite condițiile stipulate prin legea amnistiei. "Dacă vor fi întrunite condițiile legii amnistiei, cercetările vor fi abandonate în decurs de o lună începând din 18 februarie", adaugă procurorul general.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3743 secunde