Ouăle de ciocolată Kinder Surprise au fost interzise

343
1
Ouăle de ciocolată Kinder Surprise au fost interzise - kinder-1467113175.jpg

Articole recomandate

O legislație alimentară strictă a intrat, luni, în vigoare în Chile, pentru a lupta împotriva obezității, obligând producătorii să precizeze pe etichete conținutul de zahăr sau de grăsimi saturate și interzicând, printre altele, vânzarea de ouă de ciocolată Kinder Surprise.

"Chile se poziționează ca o țară pionieră în termeni de promovare a alimentației sănătoase", a subliniat ministrul sănătății, Carmen Castillo, într-un comunicat.

Țara este considerată un model de creștere economică în America Latină, dar și una dintre principalele consumatoare de băuturi îndulcite.

În prezent, peste 60% dintre chilieni (și o treime dintre copii cu vârste de sub 6 ani) sunt supraponderali.

Legea a avut nevoie de cinci ani pentru a fi votată, plus patru ani pentru a da timp industriei agroalimentare, care a făcut un lobby intens, să se adapteze. Legea promite să revoluționeze etichetele produselor vândute în magazine pentru a proteja mai ales copiii, interzicând vânzarea în școli de produse ce dăunează sănătății. De asemenea, produsele nu vor mai putea fi însoțite de o jucărie, precum Kinder Surprise sau Happy meal de la McDonald’s.

Comentează știrea

costica
30 iunie 2016
opinie

Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5755 secunde