Ouăle de ciocolată Kinder Surprise au fost interzise

Marţi, 28 Iunie 2016, 14:26
239
O legislație alimentară strictă a intrat, luni, în vigoare în Chile, pentru a lupta împotriva obezității, obligând producătorii să precizeze pe etichete conținutul de zahăr sau de grăsimi saturate și interzicând, printre altele, vânzarea de ouă de ciocolată Kinder Surprise.

"Chile se poziționează ca o țară pionieră în termeni de promovare a alimentației sănătoase", a subliniat ministrul sănătății, Carmen Castillo, într-un comunicat.

Țara este considerată un model de creștere economică în America Latină, dar și una dintre principalele consumatoare de băuturi îndulcite.

În prezent, peste 60% dintre chilieni (și o treime dintre copii cu vârste de sub 6 ani) sunt supraponderali.

Legea a avut nevoie de cinci ani pentru a fi votată, plus patru ani pentru a da timp industriei agroalimentare, care a făcut un lobby intens, să se adapteze. Legea promite să revoluționeze etichetele produselor vândute în magazine pentru a proteja mai ales copiii, interzicând vânzarea în școli de produse ce dăunează sănătății. De asemenea, produsele nu vor mai putea fi însoțite de o jucărie, precum Kinder Surprise sau Happy meal de la McDonald’s.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1688 secunde