Panama Papers: Baroni ai drogurilor, printre clienții cabinetului Mossack Fonseca

168
Panama Papers: Baroni ai drogurilor, printre clienții cabinetului Mossack Fonseca - panamapapers-1459954756.jpg

Articole recomandate

Cabinetul de avocatură Mossack Fonseca din Panama, aflat în centrul scandalului Panama Papers, are printre clienți și baroni ai drogurilor sau persoane și companii care fac obiectul unor sancțiuni europene sau americane, relatează miercuri Süddeutsche Zeitung, preluat de AFP.

Cotidianul german, aflat, alături de alte instituții media internaționale, la originea dezvăluirilor, susține că pe lista de clienți ai cabinetului figurează "traficanți de droguri din Mexic, Guatemala și Europa de Est" care sunt supuși sancțiunilor.

"Un finanțator probabil al Hezbollah, persoane care susțin programele nucleare iranian și nord-coreean și doi presupuși susținători ai președintelui din Zimbabwe, Robert Mugabe", apar de asemenea în aceste fișiere, continuă publicația, fără a preciza totuși identitatea persoanelor sau a companiilor vizate. În prezent, patru companii cu sediul în Seychelles fac obiectul unor sancțiuni ale SUA și toate au fost, "cel puțin o perioadă de timp", create sau administrate de cabinetul de avocatură panamez. În Insulele Virgine, 15 firme sunt supuse unor sancțiuni americane, iar șase dintre ele au fost înregistrate sau administrate de Mossack Fonseca, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5898 secunde