Parchetul din Milano cere 5 ani de închisoare pentru Berlusconi în dosarul Mills

158
Parchetul din Milano cere 5 ani de închisoare pentru Berlusconi în dosarul Mills - silvioberlusconi1-1329310823.jpg
Parchetul din Milano a cerut ieri o pedeapsă de cinci ani de închisoare împotriva fostului șef al executivului italian Silvio Berlusconi, acuzat de coruperea unui martor în dosarul Mills, relatează AFP.

''Avem certitudinea, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că acuzatul este vinovat'', a declarat procurorul Fabio de Pasquale.

În acest dosar, cu multiple răsturnări de situație judiciare, Berlusconi este acuzat că i-ar fi dat 600.000 de dolari fostului său avocat britanic David Mills pentru a obține mărturii false în favoarea sa în mai multe procese ce datează din anii '90.

Magistratul De Pasquale a citat ca dovadă a culpabilității lui Silvio Berlusconi, printre altele, o decizie din februarie 2010 a Curții Constituționale, cea mai înaltă jurisdicție italiană.

În urmă cu doi ani, această Curte a decis că faptele de corupție reproșate lui David Mills, care era judecat într-un proces separat, erau prescrise și a anulat condamnarea la 4 ani și jumătate de închisoare pe care avocatul britanic o primise în prima și în a doua instanță.

Cea mai înaltă jurisdicție a denunțat în argumentările sale ''un caz de corupție grav'', confirmând astfel implicit faptul că Silvio Berlusconi l-a corupt pe David Mills.

După rechizitoriul parchetului miercuri vor avea avea cuvântul avocații apărării în cursul viitoarelor audieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.473 secunde