Partidul Uniunea Patriei rămâne la putere în Lituania, în ciuda unui scandal legat de cheltuieli

123
Partidul Uniunea Patriei rămâne la putere în Lituania, în ciuda unui scandal legat de cheltuieli - partidul-1686497758.jpg

Articole recomandate

Guvernul Lituaniei va rămâne în funcţie în ciuda unui scandal legat de cheltuieli care a provocat demisia unui ministru, a decis conducerea partidului de centru-dreapta Uniunea Patriei, potrivit unui comunicat al formaţiunii, citat de agenţia Reuters.

Parlamentul respinsese anterior o propunere a Uniunii Patriei de „resetare” a sistemului politic prin dizolvare, în urma unor informaţii că mulţi politicieni, inclusiv trei miniştri, au supraîncărcat cheltuielile în timp ce lucrau în calitate de consilieri municipali.

Prim-ministrul Ingrida Simonyte, care conduce guvernul de coaliţie de centru-dreapta din 2020, a promis iniţial să-şi prezinte demisia, cu excepţia cazului în care parlamentul cere alegeri anticipate, dar în cele din urmă a lăsat conducerea partidului să ia decizia.

„Conducerea partidului este împotriva demisiei prim-ministrului şi a guvernului şi îşi ia astfel personal şi instituţional responsabilitatea pentru modul predominant anterior în care municipalităţile au distribuit cheltuielile consilierilor”, a scris Uniunea Patriei.

Următoarele alegeri generale în Lituania sunt programate în octombrie 2024.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.8721 secunde