Polonia refuză să participe la mecanismul de redistribuire a refugiaţilor decis la Consiliul JAI

244
Polonia refuză să participe la mecanismul de redistribuire a refugiaţilor decis la Consiliul JAI - polonia-1686497713.jpg

Articole recomandate

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ţara sa nu va participa la planificata redistribuire a migranţilor între statele UE, la o zi după ce miniştrii europeni de interne au convenit prin majoritate calificată, la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), un acord care înăspreşte regulile privind dreptul de azil, dar include şi cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre, relatează agenţia DPA.

„Nu vom permite să ne fie impuse niciun fel de cote de migraţie pentru refugiaţii din Africa, din Orientul Mijlociu, pentru arabi, musulmani sau pentru oricine”, a spus şeful guvernului de la Varşovia.

„Nu vom accepta să ni se impună idei absurde”, a declarat, la rândul său, ministrul polonez al afacerilor europene, Szymon Szynkowski vel Sek, care a amintit că Polonia a primit deja din Ucraina 1,6 milioane de refugiaţi de război.

Miniştrii de interne europeni au convenit la Consiliul JAI înăsprirea regulilor privind acordarea dreptului de azil în UE, în contextul în care politicienii pro-europeni sunt îngrijoraţi de creşterea popularităţii partidelor anti-migraţie.

Acordul prevede că procesarea cererilor de azil formulate de migranţii veniţi din ţări unde nu sunt războaie sau alte crize va fi efectuată în centre de primire create la frontierele externe ale UE, iar aceia care nu se califică pentru a primi azil vor fi repatriaţi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5751 secunde