Lituania opreşte din nou intrarea unor mărfuri ruseşti în Kaliningrad

227
Lituania opreşte din nou intrarea unor mărfuri ruseşti în Kaliningrad - lituaniaopreste-1660241529.jpg
Căile ferate lituaniene au anunţat, ieri, că suspendă tranzitul către Kaliningrad pentru anumite mărfuri ruseşti al căror volum a atins limitele planificate.

Aflat între Polonia şi Lituania, teritoriul rusesc Kaliningrad este în mare parte aprovizionat cu ajutorul trenurilor din Rusia continentală.

„Mediile unor coduri de produse au fost deja atinse”, a declarat transportatorul public feroviar lituanian intervievat de AFP, potrivit Agerpres. Acestea includ produse din fier şi oţel, cherestea, îngrăşăminte şi etilenglicol.

„Atunci când cantitatea de mărfuri specifice transportată atinge mediile anuale fixe, cererile de transport sunt respinse şi transportul acestora nu se efectuează”, conform sursei citate.

Tranzitul feroviar spre Kaliningrad a fost reluat în iulie, conform orientărilor europene, după ce fusese oprit luna precedentă de Vilnius în numele sancţiunilor europene ce vizează importurile de mărfuri ruseşti, impuse în urma invadării Ucrainei de către trupele ruse.

UE a autorizat tranzitul pe calea ferată după săptămâni de tensiuni cu Moscova, care a descris atitudinea Lituaniei drept o blocadă impusă regiunii Kaliningrad şi a ameninţat că va riposta.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7065 secunde