Lituania votează să legalizeze respingerea migranţilor la graniţa cu Belarus

101
Lituania votează să legalizeze respingerea migranţilor la graniţa cu Belarus - 1-1682490234.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul Lituaniei a votat o reglementare controversată ce legalizează respingerea migranţilor care trec graniţa din Belarus în anumite situaţii, informează agenţia DPA.

Acest lucru formalizează o practică în vigoare din vara anului 2021 la graniţa comună a ţării cu Belarusul condus în mod autoritar.

În Seimas din Vilnius, 86 de membri au votat în favoarea amendamentelor la lege, în timp ce opt au fost împotrivă şi 20 s-au abţinut.

Migranţii ilegali pot fi acum împiedicaţi să intre în ţară şi trimişi înapoi în caz de stare de urgenţă.

Preşedintele Gitanas Nauseda trebuie însă să o aprobe, dar reglementarea este stabilită să intre în vigoare până la 3 mai.

Organizaţiile pentru drepturile omului au criticat aspru reglementările ca legitimând măsuri ce încalcă dreptul internaţional, în timp ce Amnesty International a acuzat Lituania că a făcut aşa-numitele „împingeri înapoi” de la frontieră legale.

Dunja Mijatovic, comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului, a cerut de asemenea Lituaniei să respecte obligaţiile internaţionale faţă de solicitanţii de azil şi a emis un avertisment urgent înainte ca proiectul de lege să fie adoptat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.314 secunde