Patriarhia Română: "Învăţământul public trebuie ocrotit de ideologizare"

140200
2
Patriarhia Română:

Articole de la același autor

Obligaţia de a promova "diversitatea sexuală" în şcoală este una "total abuzivă şi nocivă", "ideologia de gen" care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită "transgenderism", reprezentând o "artificială construcţie ideatică" în răspăr cu realitatea şi cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin şi feminin, transmite Patriarhia Română.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române remis, miercuri, AGERPRES, poziţia Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte religioase din România (care au transmis recent o "Adresă comună" ministrului Educaţiei), poziţie faţă de problema ideologiei în general şi, în context, a "ideologiei de gen", propuse fără discernământ spre introducere în noile legi ale învăţământului, în special, este una limpede şi constant exprimată, învăţământul public din România trebuind să rămână "total ocrotit de orice formă de ideologizare".

"Învăţământul public din România trebuie/ ar trebui să rămână total ocrotit de orice formă de ideologizare. Studiul religiei acceptate de stat nu constituie o asemenea formă, întrucât religia creştină este fundamentul real al culturii umaniste europene şi aşa trebuie înţeleasă în şcoală. Ştiinţa europeană însăşi a încolţit nu în pofida creştinismului, ci chiar în solul său, datorită lui", afirmă Patriarhia.

În opinia BOR, "ideologia de gen" care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită "transgenderism" nu constituie miezul unei ştiinţe reale, ci este o artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin şi feminin/ feminin şi masculin.

"Obligaţia de a promova 'diversitatea sexuală' în şcoală, de a li se prezenta copiilor ca 'normalitate' posibilitatea aberantă de a-şi schimba genul din masculin în feminin sau 'neutru' (genuri strict gramaticale, nu biologice), dar şi prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca 'fireşti' este una total abuzivă şi nocivă pentru formarea intelectuală şi morală a unor tineri care trebuie să se pregătească în anii de acumulări culturale pentru viaţa şi societatea reale, nu utopice, sprijinite pe familia naturală datorită căreia istoria omenească a mers şi merge mai departe", precizează sursa citată.

Conform sursei citate, în mod cert există şi un foarte mic procent de persoane transgender la scara umanităţii, aşa cum există şi alte minorităţi sexuale", în natură apărând uneori devieri de la normă "rarisime şi marginale", pentru care trebuie să existe, desigur, toată înţelegerea şi sprijinul fireşti.

Comentează știrea

Dana
19 martie 2023
ne dorim un popor needucat?

Chiar nu vede nimeni cat de ipocriti sunt acesti preoti, intai au bagat religia ca materie optionala, pentru a isi face intrarea si incet incet vor sa fie obigatorie si mai mult, materie de examen! E strigator la cer, in loc s evoluam ,noi invluam, ne intoarcem in epoca feudala! In Europa se invata educatie financiara , Nu religie! Doresc ca poporul fiind needucat, sa fie usor manevrabil.

Educatia si Religia
21 martie 2023
Libera Alegere

Teoretic, pe democratie ai libera alegere implicit si pe aspecte de religie. Adica oferi si optiunea pt. religie dar nu fortezi in nici un fel alegerea (facultativ). Vedeti si prin 89 pe extrema la unul din motivele schimbarii. Orice carte citita e utila (ori/si in sens de model bun sau "in nici un caz XYXX"). Una din premisele Culturii e Lectura. De ce nu si carti de religie ? Unele principii de acolo si invaturi sint foarte bune (cel putin din pct. meu de vedere fara a absolutiva ceva). Implicit aplicarea in practica este de multe ori generatoare de buna stare. Ignoranta(Negarea Voita chiar cu Scop Pur Rautacios) este cel mai grav aspect pe alegere ! (persoana tembela, limitata in viziune, etc). Ex: [1] Transpir daca merg mai repede si se strica hainuta. Sportul nu e bun, eu o sa fiu intelectual(a). Foarte probabil si vizite frecvente la medic de la varsta puritatii in contextul de fata.[2] Arat bine, o sa lucrez la inaltime ca e multa iarba verde si se papa usor. La inaltime e bine, dar pe pamant prin unele locuri e Piata Chop-Chop e si daca e incompatibilitate pe vesmant ! (vezi atunci utilitatea cunoasterii).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3207 secunde