Concurs PD-L Constanța ia în calcul susținerea lui Claudiu Palaz pentru o funcție de subprefect

419

Articole de la același autor

La mai bine de două luni de la formarea Guvernului, județul Constanța e în continuare în stand-by în ceea ce privește cele două fotolii de subprefect. Reamintim că, potrivit protocolului de guvernare, acestea revin Partidului Democrat-Liberal, în vreme ce mandatul de prefect a revenit social-democraților. Până acum, însă, propunerile pedeliștilor nu s-au concretizat, fapt tergiversat și de posibila introducere a unui act normativ care ar fi făcut referire la numirile pe criterii politice și care ar fi presupus și faptul că cei numiți în funcții publice nu mai sunt obligați să-și dea demisia din partidul din care provin.
Se pare, însă, că lucrurile au luat, din nou, o turnură oarecum neașteptată, dat fiind faptul că, așa cum a declarat senatorul Mircea Banias, liderul PD-L Constanța, acest act normativ nu va mai fi emis și, mai mult decât atât, propunerile de până acum nu mai sunt, nici ele, aceleași. Concret, democrat-liberalii tomitani anunțaseră inițial că Mircea Iustian, fost candidat la un mandat de deputat, și Mihai Petre sunt propunerile pentru cele două posturi de subprefect. Mai nou, însă, PD-L ia în calcul susținerea lui Claudiu Palaz, actual subprefect, în locul lui Mihai Petre. Despre acest "new entry", Mircea Banias a explicat: "De la centru ne-au cerut confirmarea nominalizărilor pentru cele două fotolii de subprefect. Numai că, în contextul în care nu va mai fi emisă legea numirilor politice, Mihai Petre a zis că nu vrea o carieră în funcție publică, fiind interesat mai degrabă de politică. În cazul acesta, am luat în calcul propunerea unor primari PD-L din județ, care îl susțin pe domnul Palaz". Președintele PD-L Constanța a menționat, de asemenea, că o decizie în sensul susți-nerii lui Claudiu Palaz pentru postul de la Prefectura Constanța va fi luată în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, eveniment care va avea loc joi după amiază, dar și că lui Mihai Petre "i se va propune, categoric, altceva". Reamintim că înainte de alegerile parlamentare, Mihai Petre a fost unul dintre cei care au agitat apele în Partidul Democrat-Liberal, manifestându-se în favoarea lui Dănuț Moisoiu, cel care a fost exclus din PD-L pentru colaboraționism cu PSD-ul lui Ma-zăre. Petre a fost exclus, și el, dar apoi iertat pentru scurta "rătăcire".

Mihai Petre vrea acum în Parlamentul European
Interesant de remarcat este faptul că atunci când s-au făcut propunerile inițiale la centru, pentru funcțiile de subprefect, propuneri care îi vizau, deci, pe Iustian și Petre, nu se punea problema unor numiri politice care să presupună și păstrarea calității de membru de partid. Altfel spus, ambii pedeliști știau la momentul respectiv că sunt nevoiți, pentru ocuparea funcțiilor publice, să-și dea demisia din partid. Chiar și așa, însă, pedelistul Mihai Petre a declarat că discuții în sensul acesta "existau încă de atunci, chiar dacă erau doar în fază încipientă". Astfel, el a specificat că luase în calcul, încă de la nominalizarea sa, faptul de a se retrage în cazul în care nu va fi emis un act normativ prin care el, în calitate de subprefect, să-și poată păstra și calitatea de membru al PD-L. "Am muncit prea mult în partid, de aceea nu mai vreau acum un post de funcționar public, fie el și înalt funcționar public, nici chiar unul de director la vreo instituție deconcentrată. Ar fi o incompatibilitate cu dorința mea de a face politică", a menționat Mihai Petre. Cât privește noile eventuale propuneri care i s-au făcut până în acest moment, pedelistul a declarat franc: "Momentan, niciuna". Totuși, deja fostul aspirant la un mandat de subprefect a afirmat, chiar dacă, la început, mai puțin convins, că este interesat, în momentul de față, de o candidatură pentru Parlamentul European: "Îmi exprim intenția clară de a candida la alegerile europarlamentare". Atâta doar că rămâne ca și partidul să fie de acord, de vreme ce și Adrian Manole, actualul europarlamentar constănțean și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5992 secunde