Peste 2.000 de imigranți, ținuți închiși în incinta unui stadion de pe insula Kos, Grecia

96
1
Peste 2.000 de imigranți, ținuți închiși în incinta unui stadion de pe insula Kos, Grecia - emigranti-1439395820.jpg

Articole recomandate

Criza imigranților ia amploare în Grecia. Peste 2.000 de refugiați, majoritatea din Siria și Afghanistan, au fost închiși în incinta unui stadion din insula Kos, după ce polițiștii au intervenit cu bastoane și extinctoare pentru a încerca să îi disperseze și să împrăștie mulțimea furioasă. Potrivit Realitatea.net din cauza temperaturilor ridicate, unele persoane au avut nevoie de asistență medicală, însă cu greu au reușit să iasă de pe stadion. La fel și cei veniți cu copiii, aceștia au încercat să se îndrepte către ieșire, prin mulțimea revoltată care se îmbrâncea, însă abia au putut să pătrundă din nou afară.


Imigranții s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, dar și între ei. Peste noapte, cele 1.000 de persoane care au fugit de războaie și foamete au fost închise în incinta unui stadion. Fără toalete, mâncare sau prea multe explicații, potrivit Realitatea TV.

La fiecare 15 minute, un refugiat a leșinat din cauza căldurii, iar o altă persoană a suferit un atac de epilepsie, potrivit reprezentanților Organizației Internaționale "Medici fără frontiere", care au acordat ajutor medical celor de pe stadion.

La un moment dat, poliția a provocat explozii supersonice în încercarea de a restabili ordinea, din cauza cărora, din motive de siguranță, cei delegați din Organizația Internațională "Medici fără frontiere" s-au retras.

Purtătoarea de cuvânt a Organizației Internaționale "Medici fără frontiere", Julia Kourafa, a declarat că situația scapă de sub control.

"Nu a existat coordonare între autorități. Doar poliția a fost prezentă, fără ca agenția refugiaților să trimită vreun reprezentant și fără să le fie asigurată paza membrilor noștri. Este pentru prima dată când vedem așa ceva în Grecia - persoane închise pe un stadion și controlate de forțele de ordine. Vorbim de mame cu copii și oameni în vârstă, care se află de multe ore în soare", a mai spus Kourafa.


Comentează știrea

Victoria
12 august 2015
Selectam urgent colaboratori!

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3822 secunde