Post cu lichide timp de 36 de ore, în fiecare săptămână. Ce spun experții despre dieta premierului britanic

262
Post cu lichide timp de 36 de ore, în fiecare săptămână. Ce spun experții despre dieta premierului britanic - rishisunakdowningstreetspeech150-1706613213.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak consumă doar apă, ceai sau cafea neagră duminica, de la ora 17.00, până marți, la ora 5.00, deoarece această dieta ar putea avea efecte benefice împotriva îmbătrânirii, dar poate ajuta și la repararea ADN-ului, notează The Guardian.


Perspectiva unei zile de luni în care să nu existe mic dejun, prânz și cina este suficientă pentru a indispune pe majoritatea oamenilor. Dar nu și pe Rishi Sunak, care face asta în fiecare săptămână în timp ce guvernează țara, iar experții spun că ar putea aduce beneficii, scrie tvr.info.ro


Această practică ar putea fi asemănată cu tipul de regim extrem susținut de specialiștii în tehnologie din Silicon Valley, dar Adam Collins, profesor asociat de nutriție la Universitatea din Surrey, a precizat că abordarea lui Sunak este, în esență, o versiune mai strictă a popularei diete 5:2. , în care oamenii se limitează la a consuma doar 500-600 de calorii de două ori pe săptămână.


Cu toate acestea, James Betts, profesor de fiziologie metabolică la Universitatea din Bath, a subliniat că o dietă cu calorii restrictive nu pune corpul într-o stare de post, spre deosebire de abordarea de 36 de ore a lui Sunak.


„În esență, ceea ce faceți este să determinați organismul să treacă de la utilizarea carbohidraților fundamentali pe post de combustibil la utilizarea grăsimilor ca resursă de energie în acea perioadă de 36 de ore”, a spus Collins.


Un post precum cel pe care îl întreprinde Sunak, a remarcat el, ar putea aduce „flexibilitate metabolică”, capacitatea organismului de a comuta între combustibili. Acest lucru, a spus Collins, poate duce la „reziliență metabolică”, cu alte cuvinte, o capacitate mai bună de a face față presiunilor dietei și stilului de viață modern, fie că este vorba de perioade de supraalimentare, inactivitate sau stres.


Există, de asemenea, dovezi că postul poate declanșa autofagia, un proces pe care Collins îl aseamănă cu curățenia de primăvară. „Celulele tale încep să descompună componentele celulare și apoi să recicleze acele componente pentru alte lucruri”, a spus el, adăugând că acest fapt ar putea fi de ajutor pentru a explica unele dintre beneficiile aparente ale postului pentru încetinirea îmbătrânirii și repararea ADN-ului.


Studiile sugerează că, cu cât persoanele cu diabet de tip 2 postesc mai repede, cu atât sunt mai mari șansele lor de a-și inversa boala.


Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, a tras și el un semnal de alarmă


„Dacă oamenii decid să accepte [postul], ei trebuie să încerce să nu compenseze prin mâncare excesivă în restul săptămânii”, a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.291 secunde