Premierul palestinian Mohammad Mustafa, pregătit să restabilească unitatea după războiul din Gaza

134
Premierul palestinian Mohammad Mustafa, pregătit să restabilească unitatea după războiul din Gaza - 1-1717748156.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul palestinian Mohammad Mustafa a declarat, la Bagdad, că Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania ocupată, este pregătită să restabilească o conducere palestiniană unificată după războiul care devastează Fâşia Gaza, informează agenţia AFP.

De la ciocnirile fratricide din 2007, conducerea palestiniană este împărţită între Autoritatea Palestiniană, condusă de mişcarea Fatah a lui Mahmoud Abbas, care deţine o putere limitată în Cisiordania, şi mişcarea islamistă Hamas, care controlează de atunci Fâşia Gaza.

„Suntem pregătiţi, ca palestinieni, să ne asumăm responsabilităţile imediat după războiul din Gaza pentru a ajuta la restabilirea unităţii poporului şi conducerii palestiniene”, a declarat Mustafa la o conferinţă de presă alături de ministrul irakian de externe, Fuad Hussein.

„De asemenea, trebuie să ne pregătim pentru crearea unui stat palestinian şi pentru responsabilităţile care vin odată cu acesta”, a adăugat el, la câteva zile după recunoaşterea statului Palestina de către Spania, Irlanda şi Norvegia.

Cu toate acestea, rolul Autorităţii Palestiniene după război rămâne incert, din cauza influenţei sale limitate în Gaza şi a refuzului premierului israelian Benjamin Netanyahu de a lua în considerare un viitor stat palestinian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2883 secunde