Preşedintele rus Vladimir Putin întreprinde, săptămâna aceasta, o vizită oficială în China

178
Preşedintele rus Vladimir Putin întreprinde, săptămâna aceasta, o vizită oficială în China - 1-1715758114.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China, săptămâna aceasta, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe chinez. Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni, informează agenţia AFP.

„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China, pe 16 şi 17 mai”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez, Hua Chunying.

Aceasta va fi a patra întrevedere faţă în faţă între cei doi preşedinţi, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022.

Cu câteva zile înainte de lansarea acestei invazii, Moscova şi Beijingul afirmaseră că prietenia lor este fără limite şi de atunci relaţiile lor diplomatice şi comerciale s-au întărit considerabil.

Rusia a găsit în China un partener economic crucial în faţa avalanşei de sancţiuni occidentale decise ca reacţie la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei. La rândul său, China beneficiază de importante reduceri la preţul la gaz şi petrol din partea ţării vecine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3261 secunde