Concurs Președintele Traian Băsescu, tete-a-tete cu Împăratul Japoniei

449

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu și soția lui, Maria, au fost primiți, ieri dimineață, la Palatul Imperial Nipon, de către Împăratul Akihito și Împărăteasa Michiko. Majestă-țile Lor Imperiale au oferit un dejun în onoarea președintelui român și a soției sale.
Ulterior, președintele Traian Băsescu a participat la un forum economic româno-japonez, unde a declarat că țara noastră a dat un răspuns pozitiv Rusiei în vederea începerii prospectărilor în zona economică a României de la Marea Neagră. Șeful statului a precizat că România, în calitate de țară europeană, promovează cu prioritate Proiectul Nabucco, în privința căruia a semnat un acord.
"Dar, în același timp, nu avem ni-mic împotriva South Stream. Ni-meni nu va bloca accesul proiectului rusesc spre Marea Neagră. România nu este împotriva South Stream, dar vom sprijini prioritar Proiectul Nabucco, care este un proiect UE. (...) Nu suntem împotriva South Stream, dar susținem ca prioritate proiectul european, Nabucco", a afirmat președintele Băsescu, citat de Agerpres.
De asemenea, președintele a făcut referire și la instalarea scutului antirachetă, subliniind că această măsură este legată de securitatea națională a României, care este stat membru NATO. Traian Băsescu a apreciat că acest aspect va stimula investitorii străini, în ceea ce privește nu doar piața românească, ci și întreaga regiune, adăugând că de îndată ce sistemul antirachetă va fi instalat "regiunea va deveni 100% sigură".
În cursul după-amiezii, președintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu președintele Camerei Repre-zentanților, Takahiro Yokomichi, și cu președintele Camerei Consilierilor, Satsuki Eda. Pe agenda zilei de ieri s-au mai regăsit și convorbiri cu primul ministru Yukio Hatoyama, precum și semnarea documentului oficial "Loan Agreement L/A" cu privire la împrumutul pentru metrou. În cursul serii, premierul Yukio Hatoyama și soția sa au oferit un dineu în onoarea Mariei și a lui Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Actual : Cronică de peste Atlantic (XII)
Pagina a fost generata in 1.7759 secunde