Crema scenei românești asistă la HOP-ul actorilor aspiranți la distincții

Concurs Prima seară a Galei, umbrită doar de celularele "iubitorilor" de cultură

748

Articole de la același autor

Miercuri seara, la ora 17.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mangalia a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a Galei Tânărului Actor HOP 2008. Rolul de gazdă i-a revenit regizorului Cornel Todea, care a prezentat programul Galei, cât și protagoniștii care aspiră la premiile ce vor fi acordate sâmbătă.

Concursul a debutat cu secțiunea "Individual", în cadrul căreia au evoluat patru tineri actori. Ei au susținut câte două recitaluri, unul la alegere, iar celălalt obligatoriu, proba impusă constând în interpretarea unui fragment din textul "Statistică" de I.L. Caragiale.
Cel care a deschis competiția a fost Matei Rotaru, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune, secția Actorie, promoția 2008, din cadrul Universității "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca. Finalistul a prezentat un fragment din spectacolul "Ești un animal, Vsikovitz" de Alessandro Boffa. A urmat Elena Rusu, care a studiat Actoria la Universitatea "Hyperion" București, promoția 2007, la clasa prof. Ruxandra Sireteanu. Tânăra actriță a prezentat publicului spectator un fragment din piesa "Ipostazele iubirii" după W. Shakespeare, atrăgând, imediat, atenția și admirația spectatorilor,
Cezar Vlad Popescu a avut două prestații reușite, care i-ar putea aduce cel puțin un premiu. În plus, pe lângă etalarea talentului actoricesc, finalistul a prezentat publicului, în cadrul recitalului liber ales, câteva momente de iluzionism, din mâna interpretului dispărând șervețele, țigări aprinse ori mingii colorate.

Prestații originale după scenarii proprii
Cezar Vlad Popescu a mai interpretat "O povestire ciudată", după un scenariu propriu, ceea ce reprezintă un avantaj față de ceilalți concurenți. Artistul a absolvit, în urmă cu doi ani, Facultatea de Teatru, din cadrul UNATC "I.L. Caragiale" București, la clasa prof. Doru Ana. Ultima intrată în concurs, dar nu cea din urmă a fost Meda Victor. În cadrul probei obligatorii a jucat rolul unei prostituate, îmbrăcată sumar și în nuanțe stridente. Mai mult, pentru fragmentul "Statistică", a apelat la ajutorul unui coleg, tânărul actor devenind ad-hoc partener de scenă căruia "fetița" i-a pus și cătușe. Meda a absolvit anul acesta Facultatea
de Arte, din cadrul Universității "Hyperion" București avându-i ca îndrumători pe cunoscuții artiști Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu. Actrița a mai interpretat, la alegere, un fragment din spectacolul "Un tramvai numit dorință" de Tennessee Williams.
În jurul orei 20.30, a început competiția și la secțiunea "Grup", fiind prezentate spectacolele "Dactilograful" de Murray Schisgal, cu Ioana Barbu și Cătălin Babliuc, respectiv "Apa de Havel" de Matei Vișniec, în care au evoluat Lorena Lupu și Dorin Ionescu.
La Gală au fost prezenți, pe lângă directori de teatre din țară, care "vânează" viitori angajați și actori renumiți, printre care Ilinca Tomoroveanu, Ion Caramitru - Președintele UNITER, Pavel Bartoș, Ioana Calotă, scriitoarea Silvia Kerim, dar și Prințul Șerban Cantacuzino, care în ultima seară va înmâna Premiul "Maria Filotti". Nu pot fi omiși membrii juriului, și anume actrițele Virginia Mirea și Andreea Bibiri, regizorii Alexandru Berceanu și Dan Tudor, respectiv Florin Fieroiu - coregraf, care au urmărit cu mare atenție prestațiile concurenților.
Prima seară a Galei HOP ar fi fost ireproșabilă dacă unii spectatori nu și-ar fi lăsat deschise telefoanele mobile, ale căror melodii i-au deranjat mai ales pe actorii de pe scenă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7885 secunde