Primele concluzii: Explozie la bordul avionului EgyptAir, piloții morți

300
Primele concluzii: Explozie la bordul avionului EgyptAir, piloții morți - egyptairavion-1464090881.jpg

Articole recomandate

Un oficial din serviciile criminalistice egiptene a declarat că rămășițele umane recuperate de la locul prăbușirii cursei EgyptAir 804 sugerează că la bord a avut loc o explozie, relatează Associated Press.

Airbusul A320 Egyptair, la bordul căruia se aflau 66 de persoane, a dispărut de pe ecranele radarelor joi dimineața, imediat după ce a ieșit din spațiul aerian grec, în drum de la Paris către Cairo.

Rămășițe omenești, bagaje și fragmente de avion au fost recuperate, vineri, din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de orașul egiptean de coastă Alexandria.

Ministrul grec al Apărării a declarat că avionul de tip Airbus 320 care se deplasa pe ruta Paris-Cairo a efectuat două viraje bruște - unul de 90 de grade la stânga și un altul de 360 de grade la dreapta - la o altitudine de peste 11.000 de metri, înainte de a se prăbuși.

Mai mult, o nouă teorie zdruncină din temelii ancheta în cazul prăbușirii avionului Egypt Air. După o lungă operațiune de căutări la care au participat mai multe țări, epava aeronavei a fost găsită în largul Alexandriei. Dispariția zborului MS804 ridică multe semne de întrebare. De ce nu au transmis piloții niciun mesaj de urgență către turnul de control?

Ca orice avion modern, Airbus A320 este pilotat în mare parte de sistemul automat al aeronavei. Chiar și atunci când este pilotat "manual", sistemul automat al aeronavei nu este cu totul dezactivat. Orice s-ar fi întâmplat cu avionul EgyptAir a reușit să destabilizeze toate sistemele aeronavei, inclusiv cel de comandă, ceva nemaivăzut până acum la un aparat de zbor modern.

În mod normal, în timpul unei urgențe care implică un incendiu, piloții au timp să își pună măști, care sunt dotate cu microfoane, și să transmită un semnal de urgență, în care să descrie problema survenită la bord. În mod clar, piloții egipteni nu au avut timp să facă acest lucru, presa străină sugerând că ar fi fost scoși din cockpit sau uciși. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.39 secunde