Primul discurs al lui Kim Jong-Un: "Nicio țară nu ne poate ataca"

783
Primul discurs al lui Kim Jong-Un:
Noul lider nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat, în primul discurs adresat națiunii, că statul nord-coreean nu va mai putea fi amenințat niciodată cu arme atomice. Occidentul suspectează că regimul nord-coreean deține mai multe arme nucleare și efectuează frecvent teste atomice și balistice.

"Superioritatea militară și teh-nologică nu mai este doar în mâinile imperialiștilor. Vremurile în care inamicii ne amenințau și ne șantajau cu bombe atomice au trecut de mult", a declarat noul lider de la Phenian, sugerând că țara sa deține arme nucleare.

"Nicio țară nu ne poate ataca", a continuat el, în prezența unor oficiali de rang înalt din cadrul armatei și partidului unic.

Kim Jong-Un a reamintit că istoria Coreei de Nord a început "cu doar două pistoale".

"Dar am acumulat destulă expe-riență, iar acum putem învinge orice inamic", a subliniat liderul coreean.

Kim Jong-Un nu a ratat ocazia de a-i omagia pe bunicul său, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord în 1948, și pe tatăl său, Kim Jong-Il. "Prezint cele mai curate gânduri de respect marilor tovarăși Kim Il-Sung și Kim Jong-Il", a subliniat noul lider, în aplauzele publicului. Kim Jong-Un i-a succedat în funcție tatălui său în decembrie 2011.

"În drum spre victoria finală!", a încheiat el, în fața miilor de militari care participau la paradă.

Parada s-a încheiat prin pre-zentarea rachetelor nord-coreene de tip Styx (sol-mare), SA2, SA3 și SA5 (sol-aer), precum și Scud (Hwasong).

Armata a prezentat și racheta Nodong, o versiune Scud modernizată, care are o rază de acțiune de 900 de kilometri, precum și rachete de tip Musudan, cu o rază de acțiune de 2.500 de kilometri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.37 secunde